ازاى تعملى بطاطا حلوة بطرق مختلفة؟
الشتا بيحب البطاطا هقولك على كام طريقة مختلفة للبطاطا تجربيها .
البطاطا المشوية:
- اغسليها كويس وافتحيها من النص.
- ممكن تضيفي مكعب زبدة وسكر بنى وقرفة.
- او تضيفى درة وجبنه شيدر.
- او مارشيمللو وزبدة وعين جمل .
- او ادهنى القشرة الخارجية بزيت زيتون ورشة ملح وفلفل اسود.
- اعملى تلت فتحتا فيها بالشوكة من كل جنب .
- غطيها بفويل وسيبيها من 45 : 60 دقيقة حسب حجمها ودرجة حرارة الفرن.
البطاطا المهروسة:
- اغسليها كويس جدا واقطعيها مكعبات كبيرة.
- حطيها فى حلة وغطيها بمايه .
- لما تغلي وتطرى صفيها من المايه واهرسيها بالشوكه فى وعاء كبير.
- ضيفى قرفة وسكر وجوز هند او (maple syrup)واقلبيهم كويس.
- زينيها بالمكسرات زى (عين الجمل).
البطاطا المحمصة:
- اقطعيها مكعبات صغيرة او شرايح طويلة.
- تبليها( بتلت معالق كبيرة زيت جوز هند ومعلقة كبيرة عسل ومعلقة صغيرة قرفة ونص معلقة صغيرة ملح ).
- افرديها على صينية فيها ورق زبدة ودخليها الفرن من 20 : 30 دقيقة.
لازانيا البطاطا:
- اقطعيها شرايح مدورة رفيعة.
- اعملى لحمة معصجة مع بصل مبشور وتبليها( بملح وفلفل اسود واوريجانو وزعتر).
- ممكن تشوحى شرايح مشروم وتضيفيها(دى اختياري).
- ضيفى اللحمة والمشروم مع بعض .
- ضيفى عصير الطماطم مع معلقتين صلصة كبار عليهم.
- (الصوص الابيض )ممكن يبقى بشاميل او خليط جبنه مع بقدونس متقطع.
- فى صينية اعملى طبقه من البطاطا وبعدين ضيفى نص لحمة.
- ضيفى نص الصوص الابيض وبعدين كررى الخطوات .
- ضيفى طبقة جبنة موتزاريلا و غطيها بفويل ودخليها الفرن من 30 : 40 دقيقة.
البطاطا المقلية:
- اقطعيها بقشرتها صوابع رفيعة .
- تبليها بخليط من(معلقة كبيرة زيت جوز الهند +معلقة كبيرة عسل ابيض+وربع معلقة صغيرة ملح+ربع معلقة صغيرة بابريكا+نص معلقة صغيرة قرفة).
- افرديها على صينية فيها ورق زبدة وسيبيى مسافة بينهم .
- سيبيها فى الفرن من 30 : 40 دقيقة واقلبيها كل 15 دقيقة.
- قشريها وقطعيها مكعبات صغيرة.
- عند تسوية اللحمة قطعيها مكعبات صغيرة وتبليها (بملح وفلفل اسود وجزة الطيب).
- فى طاسة ومعلقتين كبار زيت زيتون شوحى اللحمة وقلبيها على كل الجوانب .
- انقليها لحلة تانية وفى نفس الطاسة شوحى شرايح بصل دقيقتين وبعدين ضيفى حبتين توم مفرومين.
- ضيفيهم للحمة وبعدين ضيفى (معلقتين كبار خل بلسميك و اربع كوبيات شوربة او ماية ومعلقة صغيرة زعتر ومعلقة صغيرة ملح ونص معلقة صغيرة روزمارى ونص معلقة فلفل اسود وورقة لورا ).
- ضيفي مكعبات البطاطا وجزر .
- سيبيى الشوربة على النار لحد ما اللحمة تستوى .
سلطة البطاطا:
- قطعيها مكعبات لحد ما تبقى متماسكة .
- ممكن تضيفيها للبيض الاومليت مع الجبنة البيضا وضيفى بصل اخضر وفلفل وخيار.
- او ممكن تضيفيها مع السلطة العادية مع اضافة فاصوليا ودرة وحمص.
تعليقات
إرسال تعليق